Ga naar de inhoud
Logo | Notaris Beugelink Kluitenberg

Wat is een samenlevingscontract?

Wat is een samenlevingscontract?

Een samenlevingscontract is een document waarin u schriftelijk een aantal afspraken vastlegt. U laat een samenlevingscontract opstellen door een notaris. De afspraken gaan over uw juridische positie, die van uw partner en over uw gezamenlijke positie. Goede afspraken sluiten veel mogelijke conflicten uit en voorkomt onduidelijkheden.

Samenlevingscontract opstellen

Waar maakt u afspraken over? Het is belangrijk hier goed over na te denken. De volgende onderwerpen zijn gebruikelijk om afspraken over te maken. Het gebruik van bankrekeningen, maar ook over het huis waarin jullie wonen. De gezamenlijke kosten van levensonderhoud, de huur of de hypotheek, zijn goede voorbeelden. U regelt de vervelende zaken die zich voordoen als een van jullie overlijdt. Zo kan daar nooit onduidelijkheid over bestaan.

Voor een samenlevingscontract moet men meerderjarig zijn. Wilt u voor een partnerpensioen (nabestaandenpensioen) in aanmerking komen, voor secundaire arbeidsvoorwaarden met betrekking tot getrouwde mensen, dan eist de werkgever vrijwel altijd een door de notaris opgesteld samenlevingscontract.

Als je om elkaar geeft is het ook belangrijk om zaken goed voor en met elkaar te regelen. Een samenlevingscontract biedt zekerheid voor beide partijen en voorkomt problemen achteraf.

Contact opnemen | Notaris Kluitenberg

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Vul het formulier in, na ontvangst nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. Mocht u telefonisch met ons willen overleggen dan kunt u uiteraard ook contact met ons opnemen via: +31 (0)511 – 45 18 05

Onze expertises

Relatie & Familie

Alles over samenwonen, partnerschap, trouwen en
uit elkaar gaan.

Huis & Hypotheek

Het kopen van een huis, verkopen van een huis, levering en financiering.

Schenken & Erven

Erfenissen, schenkingen, testamenten en vermogensoverdracht.

Ondernemen & Bedrijf

Oprichten van een Besloten Vennootschap (B.V.)

Vereniging & Stichting

Oprichten van een stichting
of vereniging en een handige checklist.