Ga naar de inhoud
Logo | Notaris Beugelink Kluitenberg

Liefde gedijt met een samenlevingscontract

Liefde vastgelegd in een samenlevingscontract

Is een samenlevingscontract een motie van wantrouwen tegen de liefde? Je kunt er ook anders naar kijken, met een samenlevingscontract wordt uw liefde vastgelegd! Als u de zakelijke kant goed geregeld hebt hoeft u zich daarover geen zorgen te maken. U krijgt daar dan ook geen woorden meer over. U hebt vooraf goed nagedacht en daar afspraken over gemaakt. Wij helpen graag niets over het hoofd te zien. Want iedere relatie is uniek.

In een samenlevingscontract regelt u bijvoorbeeld hoe u uw huishouden in financiële zin vorm krijgt. Wie betaalt wat, wie brengt wat in? U legt vast wie welk deel van de huur of de hypotheek betaalt. Dat is van belang voor eigendoms- en huurrechten die u individueel hebt. U hebt daarmee ook direct elkaars woonrecht geregeld.

Voordelen

Een samenlevingscontract heeft meerdere voordelen. U krijgt grotere belastingvrijstellingen van de fiscus. U recht op nabestaandenpensioen (partnerpensioen) wordt geregeld. Vaak profiteert u ook van secundaire arbeidsvoorwaarden voor getrouwde of samenwonende stellen. De meeste werkgevers en instanties stellen daarvoor als voorwaarde dat er een notarieel samenlevingscontract is.

Er worden ook regelingen getroffen over uw rechten als de relatie eindigt, bijvoorbeeld wegens overlijden. U bent immers niet automatisch erfgenaam van uw partner, zoals dat bij een huwelijk of een geregistreerd partnerschap wel het geval is.

Voorkom problemen later en leg uw liefde vast….

Voorkom mogelijke problemen later, maak nu afspraken en geef uw liefde alle ruimte. Wij staan u graag ter zijde en geven advies. Kijkt u ook eens naar de andere onderwerpen waarin wij het samenlevingscontract toelichten.
Contact opnemen | Notaris Kluitenberg

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Vul het formulier in, na ontvangst nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. Mocht u telefonisch met ons willen overleggen dan kunt u uiteraard ook contact met ons opnemen via: +31 (0)511 – 45 18 05

Onze expertises

Relatie & Familie

Alles over samenwonen, partnerschap, trouwen en
uit elkaar gaan.

Huis & Hypotheek

Het kopen van een huis, verkopen van een huis, levering en financiering.

Schenken & Erven

Erfenissen, schenkingen, testamenten en vermogensoverdracht.

Ondernemen & Bedrijf

Oprichten van een Besloten Vennootschap (B.V.)

Vereniging & Stichting

Oprichten van een stichting
of vereniging en een handige checklist.