Ga naar de inhoud
Logo | Notaris Beugelink Kluitenberg

Hogere hypotheeklening mogelijk door maatregel overheid

Hogere hypotheeklening mogelijk door maatregel overheid

In 2014 golden een jaar lang ruimere inkomenscriteria voor het verkrijgen van een hypotheeklening. Heeft u een jaarinkomen vanaf € 29.000 dan mag u een bedrag van maximaal € 13.500 lenen voor de financiering van het aanpassen van uw huis naar een energie neutrale woning. In de woningbouw wordt steeds hogere energiebesparing gerealiseerd, zodat u minder geld aan energiekosten kwijt bent..

Ook voor noodzakelijke woningverbetering, inclusief funderingsherstel, mag worden afgeweken van de hoogte van de hypotheek in verhouding met de woningwaarde. Dit is alleen mogelijk als het risico op een restschuld wordt ondervangen door gemeentelijke regelingen voor noodzakelijke woningverbetering. Deze maatregel biedt vooral uitkomst als de waarde van uw huis gelijk of lager is dan de hypotheek die er op rust.

Met deze beide maatregelen probeert de overheid aanvullend financieringsruimte te bieden en daarmee de woningmarkt enigszins te stimuleren.

Contact opnemen | Notaris Kluitenberg

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Vul het formulier in, na ontvangst nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. Mocht u telefonisch met ons willen overleggen dan kunt u uiteraard ook contact met ons opnemen via: +31 (0)511 – 45 18 05

Onze expertises

Relatie & Familie

Alles over samenwonen, partnerschap, trouwen en
uit elkaar gaan.

Huis & Hypotheek

Het kopen van een huis, verkopen van een huis, levering en financiering.

Schenken & Erven

Erfenissen, schenkingen, testamenten en vermogensoverdracht.

Ondernemen & Bedrijf

Oprichten van een Besloten Vennootschap (B.V.)

Vereniging & Stichting

Oprichten van een stichting of vereniging en een handige checklist.